Over ons

Gespecialiseerde verzekerings-maatschappij

Justitia NV is sinds 1948 de gespecialiseerde verzekeringsmaatschappij voor health care binnen de Vanbreda-groep. Sinds november 2020 biedt Justitia NV ook dekking aan voor Brand Grote Industriële Risico’s.

Vrouw met laptop

Voor de collectieve verzekeringen medische kosten, hospitalisatieverzekeringen en verzekeringen gewaarborgd inkomen biedt Justitia NV maatwerk. Wij differentiëren ons hier door een zeer cliëntgerichte en op maat gemaakte aanpak voor grotere groepen.

Onderdeel van de Vanbreda-groep

Justitia NV behoort tot de Vanbreda-groep. De operationele activiteiten (contracten en schadebeheer) zijn uitbesteed aan zusterbedrijf Vanbreda Risk & Benefits. Voor de health care-activiteit verwerkt een team van gedreven medewerkers jaarlijks meer dan 4 miljoen schadedocumenten voor meer dan 1,1 miljoen verzekerden.

Vanbreda Risk & Benefits is de grootste onafhankelijke Belgische verzekeringsmakelaar en risicoconsultant, en de toonaangevende verzekeringspartner in de Benelux. Sinds 1937 formuleert Vanbreda antwoorden op de risicovragen van bedrijven, publieke en sociale instellingen en ondernemers. Meer dan 800 medewerkers adviseren ruim 60.000 cliënten op vlak van verzekeringen, risicobeheer en employee benefits. Een grondige kennis van de activiteiten en risico’s van onze cliënten en een doorgedreven technische knowhow en dienstverlening zijn de hoekstenen van ons succes, dit weerspiegelt zich in een jaarlijkse groei en een hoge mate van cliëntentevredenheid.

Bestuursorganen

De bestuursorganen van Justitia NV zijn als volgt samengesteld:

Raad van bestuur:

  • Jean-Claude Debussche, voorzitter, onafhankelijk bestuurder
  • Wouter Reggers, uitvoerend bestuurder
  • Kris Heyman, uitvoerend bestuurder
  • Pedro Matthynssens, niet-uitvoerend bestuurder
  • Kathleen Van den Eynde, niet-uitvoerend bestuurder

Comité Effectieve Leiding:

  • Wouter Reggers, voorzitter
  • Kris Heyman

Verantwoordelijke voor risicobeheer & compliance:

  • Luk Van Elsacker